I made simmered black bean for new year's dishes and baked Black Bean Tofu Cake used the black bean. I sprinkle black bean syrup on top and made line on the top.
I used less cheese and it has Tofu flavor than cheese. This taste just right.
Cut
お正月用に黒豆を炊いたので、それを使って豆腐ケーキを焼いた。 煮汁をかけたらそれが亀裂模様となった。今回チーズを少なめにしたら、チーズよりも豆腐の味がする。丁度の味加減。
I kept bonito flakes and kelp in freezer after I made soup stock. I made "Furikake" using this bonito flakes and kelp. Usually I use this "Furikake" for brown rice ball. But I used this "Furikake" for pizza topping this time and this was very tasty. I added onion, sliced olive.
だしを取った後の鰹節と昆布を冷凍庫に保存しておいて、これでふりかけを作る。普通はこのふりかけを玄米おにぎりの具に使う。今回は、このふりかけをピザのトッピングに使ってみたら、とっても美味しい!他に玉ねぎとオリーブの薄切りをのせた。
I made mushroom pesto sauce this morning and baked pizza with this pesto sauce. I happen had a mushroom pesto pizza at the restaurant and I really liked it and I made it at home. Garlic smelled all over our home and it is very tasty. I added onion, sliced mushroom.
今朝マッシュルーム・ペストソースを作って、それでお昼にピザを焼いた。レストランでたまたまマッシュルーム・ペストソースのピザを食べてとても美味しかったので家で作ってみた。ニンニクの香りが家中に広がり、とても美味しかった。玉ねぎとシイタケの薄切りをのせた。
I made dried persimmon in the balcony this year. When I made dried persimmon few years ago, we lived in single family home and squalor took the persimmons when I dried them in backyard. I was wondering if squalor come to our balcony or not. But they did not come and nothing was stolen.
It is very sweet and soft this year.
今年はバルコニーで干し柿を作ってみた。数年前に干し柿を作った時は一軒家に住んでいて、裏庭に干しておいたらリスが柿を取っていった。バルコニーまでリスが柿を取りに来るのかどうかと思っていたら来なかったので、柿は取られることがなかった。
今年の干し柿はとても甘くて柔らかでよくできた。