We had dinner @Nami Nami restaurant in Mountain View after we attended Japanese Consulate General's New Year's Party.
My husband gave me the Nami Nami restaurant's information through the website regarding
Umami=Deliciousness
In this article Nami Nami restaurant was introduced as a Japanese Kappo Style restaurant based on dashi. In Japanese cuisine, it is emphasis on dashi, kombu and other umami-rich ingredients not Umami but "Umami" is implied everything.
I found this in all dishes we had at Nami Nami and their cuisine was excellent.
Also the presentation was very beautiful too.
サンフランシスコ領事官邸での新年会の後、マウンテンビューの波浪レストランで食事をした。以前に夫が”旨味=美味しさ”に関するサイトで、波浪レストランの情報を教えてくれたので、一度食事をしてみたいと思っていた。このサイトで、波浪レストランは出汁を基本にした割烹料理のレストランとして紹介されている。日本料理では出汁、昆布や他の旨味が含まれた材料、が強調されて、旨味という表現は出て来ない。けれども、旨味はすべての料理に含まれている。
実際に波浪レストランのお料理をいただいてみて、私はそれを舌で実感した。出汁の旨味が出ていてすばらしい料理で、盛り付けも美しい。
Deep Fried Tofu with scallop・揚げ出し豆腐とホタテ
This dish has rich Umami flavor from bonito dashi.
この出汁は特にかつおの風味が生きていて美味しい。
Lotus Root Crockett・レンコンコロッケエビ入り
This is very elegant Crockett and tasty comes with special seafood sauce.
とてもきれいなコロッケで美味しい、蟹味噌?のソース付き。
Raw Oyster・酢牡蠣
The sprinkled items added very nice spicy taste to oyster. This is very special dish.
この上のトッピングがとても良いスパイシー風味をきかせていて、シェフの特別の工夫が感じられる一品。
Sushi・寿司
The rice portion was very small and very tasty sushi. But when I talked to the chef he said that sushi is nothing for him because he could not add on any Umami.
寿司ごはんの部分がとても小さくて美味しいお寿司だった。でも、シェフと話をした時には、お寿司は出汁の旨味を効かせることができないとのこと。
Sukui Yuba・掬い湯葉
This is beautiful presentation and taste fresh.
きれいな盛り付けでとても新鮮な味がした。
Oyster Stew・牡蠣のシチュー
This sauce was excellent and tasted very rich Umami. Also very good combination with fried shredded burdock.
このソースがすばらしくて、海の幸の旨味が凝縮された味がした。ささがきごぼうの素揚げとのコンビネーションも美味しくてきれい。
I did not have any Japanese restaurant I would recommend until today but I would recommend the Nami Nami restaurant from now on.
They serve excellent Japanese cuisine.
私は今まで日本料理のレストランは推薦できる所が無かったけれど、これからは波浪レストランを推薦しようと思う。
ここの料理はすばらしいし、とても勉強になった。